HTML

Mózer András blogja

Locations of visitors to this page

Friss topikok

Linkblog

Magyar Népköztársaság (1949-1989), Magyar Köztársaság (1989-90), Banánköztársaság (1990- )

2008.12.21. 16:18 mozerandras

BB Viktor és VV Fletó: a celebek támadása!

Ha valamit nem eszelünk ki sürgősen és nem mentjük ki magunkat ezek közül a celebek közül, akkor marad nekünk az óra és a visszaszámlálás.

Az elmúlt héten, tehát nagy valószínűséggel azt is mondhatjuk, hogy az egész szomorú esztendőben Orbán Viktor pontosan 2 óra 57 percen keresztül gondolta: hajlandó személyesen találkozni Gyurcsány Ferenccel. Ennyi idő telt aközött, hogy az Inforádiónak nyilatkozva még lehetségesnek tartotta a „radikális, jelentős és teljes gazdaságpolitikai fordulatról” való egyeztetést a miniszterelnökkel, és aközött, hogy majdnem három órával később már a szóvivője útján bátran (!) felvállalta az előzővel homlokegyenest ellenkező véleményét. 13 óra 42 perckor tehát Stirlitz (szovjet kém) még komoly államférfiúként lépegetett Berlin utcáin, 16 óra 45 perckor viszont már egy leharcolt celeb gyorsaságával szaladt az ellenkező irányba, azt kiabálva, hogy ő bizony egy újabb médiaeseményre nem hajlandó elmenni. A tél 17 pillanata.

Orbán Viktorhoz mérhető államférfiként csak Medveczky Ilona viselkedett a múlt héten széles e hazában.  Az RTL sztárja előbb szóvivője útján hergelte a kenyéradó csatornáját, (ez volt a nevezetes bugyigate) majd csapot-papot hátrahagyva átült a TV2 szombati konkurens műsorába díszvendégnek. A drága művésznőt persze ezért (is) szeretjük, a drága művész uraktól viszont azt várnánk, hogy a süllyedő hajóban – ha másra nem képesek – legalább a túlmozgásukkal ne fokozzák a hullámverést, mert már így is nagyon jön be a víz. Az MSZP most tort ül – jogosan – hogy Orbán „kiírta magát a felelős politikusok sorából”, de ne legyenek illúzióink, Gyurcsány pont így viselkedett volna (és valószínűleg fog is az ellenzék vezéreként) hasonló helyzetben. Az egyiket persze nem menti a másik, csak szeretnénk leszögezni, hogy a Felelős Politikusok Névsora már nagyon régóta üres errefelé, az urak és a hölgyek – szinte kivétel nélkül - a Leharcolt Celebek listáját gazdagítják.

A toplista élén most éppen Horváth Ágnes volt SZDSZ-es egészségügyi miniszter áll, aki a TV2 „A sztárok fejükre estek” című túlélőshowjában skorpióevésben alulmaradt ugyan Voksán Virág playmate-tel szemben, de amúgy szépen teljesített. Tudtuk, hogy specialitása amúgy is az állatságok lenyelése, és lenyeletése: azzal vált ismertté, hogy egy százlábú egészségügyi reformot akart lenyomni az ország torkán, de az ország nem nyelt. Mostani viselkedésével visszamenőleg egy életre és egész népe előtt hiteltelenítette a reform szót. Köszönjük, Ágnes!

A politikus-celebek listája népes. Ott van például valahol az élbolyban Kóka János is, aki – ahogyan pályája elején gyakran emlegette - felelős „liberális politikusként” – mivel mással? - egy Playboy interjúval robbant be a köztudatba. Ebben őszintén beszélt a marihuánáról, a maszturbációról, a helikopteréről és a másfélmilliós karórájáról, de később is állandó szereplője lett a bulvársajtónak. Dübörögtette a Pannon-pumát, amikor már mindenki sejtette, hogy a választások után lepadlózunk, aztán Freud nagy örömére lobogtatta az éttermi áfás számlát is, amikor tőle speciel még senki sem kérdezte, hogy hasonlóan minden politikustársához, minden kampányrendezvényen ugye mindig kér számlát. Előbb kitüntette minisztériumi munkatársát, aztán udvarolni kezdett neki, majd elvette feleségül és él Kamillával boldogan. Mi pedig, ez az iciri-piciri szegény kis ország esszük az ő sztoriját is, mint annyi másét.  

A nagyot mondó keveset alkotó médiapolitikusok listáján a másik oldal sem akar lemaradni. Pontszerző helyen van Kósa Lajos, aki előbb „leferdefejűzte” Dávid Ibolyát, ezzel kiérdemelte tőle az ország legbunkóbb politikusa címet, majd bocsánatot kért ugyan, de „nomen est omen”, elkezdett a „bóknak” megfelelően viselkedni. Egy európai néppárt éléről homokosoknak nevezte a melegeket. Rendszeres szereplője ő is a bulvársajtónak, a népszerűsége a magasban. Kajáljuk őt is.

Az egyensúly jegyében még egy celeb jobbról. A konzervatív jobbközép igazi playboya Deutsch Tamás, aki – akármit is papol a KDNP-vel összenőtt pártja a házasságról, az élettársi kapcsolatokról (lásd Alkotmánybíróság döntése) a többedik házasságán, válásán és névváltoztatásán túl még mindig nem nagyon tud ellenállni „a női szépségnek, egy női szív meghódításának”. Mit neked reformok, gazdaságpolitikai fordulat, amikor itt női szívekről van szó.

A sort folytathatnánk. A miniszterelnök, VV Fletó hazudik, blogol, öregecskedő feleségekről beszél, és beszél, csak beszél, és táncol, az ellenzék vezére, BB Viktor pedig focizik, videointerjúzik, „kiváló böllér tulajdonságokkal rendelkezik” (copyright a celebpolitikusok korai előfutára Torgyán József), ezért kolbászt tölt. Mi meg nézzük őket álló napokon és éveken keresztül. Kattintunk és szavazunk gépiesen. Így és ezekkel a vezetőkkel mulatjuk hétköznapjainkat ebben a balsors, törökvész, labanc-, és szovjet tépázta kis országban, mintha annyi időnk és pénzünk lenne.

Néhány héttel ezelőtt az RTL Klub egy nagy visszaszámló órát és a „Celeb vagyok ments ki innen” feliratot mutatta a műsora alatt naphosszat. Az órát és a feliratot akkor sem vették le, amikor a Rendszerváltók  című politikus-portrésorozatot adták: Pozsgaytól Kövérig mindenki felett ott ketyegett az óra és a felirat a celebségről, úgy is, mint a nép spontán ítélete.

Az idejüket ők már régen kitöltötték. Most már rajtunk lenne a sor, hogy változtassunk. Ha valamit nem eszelünk ki sürgősen és nem mentjük ki magunkat a celebek karmai közül, akkor marad nekünk az óra és a visszaszámlálás. Szilveszterkor, éjfélkor, a Himnusz után és a celebek újbóli támadása előtti rövid átmeneti csendben nem ártana elgondolkodni egy kicsit ezen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozerandras.blog.hu/api/trackback/id/tr74835199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása